info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

Welkom

Moniques atelierMoniques licht en textiel is de etalage van Monique van der Weij. Ik ontwerp en maak lampenkappen met bijpassende kussens en vloer- of tafelkleden. Hierbij is mijn uitgangspunt om met materiaal uit de recycle-industrie hoogwaardig handwerk te maken voor jouw interieur. En mijn volgende uitgangspunt is om jou persoonlijk te betrekken bij het maakproces. Omdat smaken verschillen en de keus zo enorm groot is, is werken in overleg de beste manier om de lamp en het kleed te krijgen dat jij zo graag wenst.

De lampenframes komen uit de kringloop. Dit levert een bonte mengeling van verschillende lampenframes op waardoor elke lampenkap uniek is. Het proces begint met het kiezen van een frame. Misschien heb je er zelf een, die je graag een nieuw leven wilt geven.

De kap wordt door mij bewerkt met textielgaren uit de recycle-industrie. Door te wikkelen, spannen en weven met gerecycled materiaal krijgt elke kap zo zijn eigen textuur en kleur.

Aan jou de keuze dus: met welke techniek werk ik de lamp af?

Daarna moet er nog een keuze worden gemaakt. Namelijk met welk garen uit de collectie van Hooked Zpagetti ga ik de kap verder verfraaien.  Uiteindelijk krijg je zo jouw eigen unieke lamp.

Via mijn blog informeer ik je over mijn handwerkavondturen, mijn nieuwe ontwerpen, mislukkingen enz.

Elk interieur is een persoonlijke aangelegenheid. Net zoals je je kleed of wat er `s avonds op tafel komt, geef je een eigen draai aan gekochte ingredi├źnten. Ik draag graag mijn steentje bij om het zo te maken zoals jij of u als klant het graag wilt hebben.