info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

Smaak in de praktijk

P1110253

P1110253

Je interieur is persoonlijk. Het wordt gevormd door praktische omstandigheden en door smaak. Praktische zaken zijn bijvoorbeeld; hoeveel ruimte heb ik, hoeveel geld wil ik besteden, hoe houd ik de boel schoon, wat wil ik allemaal doen in huis enz. Dit soort vragen zijn belangrijk om voordat je aan de slag gaat, bij stil te staan. Het is geen garantie, maar het helpt wel om straks teleurstellingen en miskopen te voorkomen.

P1100715

Smaak is een factor van een heel ander kaliber. Over praktische zaken kun je met elkaar overleggen. Maar over smaak…Er is niet voor niets het spreekwoord; ‘over smaak valt niet te twisten’. Het is zelfs voor veel mensen een raadsel waarom ze dit mooi vinden en dat niet. Het is zelfs onverklaarbaar waarom je het een vroeger lelijk vond, en nu, nu het weer IN is, juist mooi vindt. En om het nog een beetje ingewikkelder te maken. Iemands smaak veranderd en (bijna) iedereen heeft wel eens zin in iets anders.

P1080511

Is er dan helemaal geen houvast in deze ingewikkelde materie? Jawel hoor. Durf te luisteren naar je onderbuikgevoelens. Je loopt door een winkel (of je surft op het net) en denkt; leuk, aardig, past goed bij dit enz, enz. En opeens denk je ‘Wow, maar dit is mooi’. Dat is je onderbuikgevoel. En laat je dan niet temperen door; ‘wat zal die ervan vinden’ of ‘hier val ik wel een steek mee op’. Wow is nu eenmaal niet te ontkennen. Hooguit dat praktische argumenten je van gedachten kunnen brengen zoals de inhoud van je beurs of de beschikbare ruimte in huis.

P1110853

Wat ik ondertussen wel heb geleerd is dat het op elkaar afstemmen van de verschillende items in een ruimte het meest belangrijke is om van het geheel een smaakvol geheel te maken. Zoek goede voorbeelden en durf aan de slag te gaan. Ga voor de ‘Wow’ factor en geniet van je eigen huis. Home sweet home.