info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

Je materiaal is goud waard.

P1080550

P1110743

Als je bezig bent met een nieuw handwerk, is het steeds spannend hoe het gaat uitzien. Klopt het patroon? Zijn de gekozen kleuren mooi op elkaar afgestemd? De blijdschap is dan ook groot als je werkstuk net zo uitziet als de afbeelding uit je boek of van het net. Evenredig is de teleurstelling als het resultaat ronduit lelijk is en tegenvalt. Wat is dan de oplossing?

Het klinkt hard (en het doet ook pijn) maar de enige remedie is dan keihard; uithalen die handel. Doorgaan heeft geen zin want je werk belandt dan onherroepelijk in een vergeten mand op zolder.

P1080550 P1110896

Het ‘uithalen van je werk’ moet sowieso eens in een ander perspectief worden bezien. Want soms is een werkstuk niet meer handig. Bijv een tafelkleed dat niet meer bij de nieuwe tafel past. Of een babydeken terwijl de baby al een peuter is. Of je bent gewoonweg uitgekeken op het werkstuk. Dat kan natuurlijk ook nog. Het gebruikte materiaal is echter vaak nog in zeer goede staat. In zit alleen gevangen in een werkstuk dat niet meer voldoet.

P1110879

Bovenstaande gold bijv. voor deze lamp. Het frame was prima maar het gebruikte garen vond men niet mooi. Dat was dus uithalen geblazen en het materiaal bewaren voor een ander werkstuk. Het gebruiken van uitgehaald garen of afgedankt textiel werpt weer een heel interessante uitdaging op. Hoe maak je daar weer iets mooi`s van dat een tijd lang mee kan gaan?

cropped-P1100134.jpg

Bovenstaande foto is het bewijs hoe afgedankt materiaal samen tot iets prachtigs is verworden. Het leeuwendeel van de lapjes is afkomstig van beddengoed, overhemden en restcoupons. Streng werd de kleurschakering blauw/groen aangehouden en het resultaat geeft een prachtig quiltwerk dat nu weer ergens aan de muur hangt. Gooi niet weg maar haal uit. Je materiaal is goud waard.