info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

Gevoel en verstand

P1090228

P1060823

‘Gevoel en verstand’. Is dat niet de titel van een boek van Jane Austen? Inderdaad. En wat heeft dat te maken met handwerk en interieur? Niet veel. Behalve misschien dat er in die tijd veel geborduurd werd door de dames in hun salons. Inrichten met verstand houdt in dat je bepaalde regels in acht neemt. Een voorbeeld is om te zorgen voor een gebalanceerd kleurgebruik. Dit kun je bereiken door je consequent te houden aan één hoofd kleur, één ton sur ton bijkleur en één kleur als accentkleur voor bijvoorbeeld een eyecatcher.

P1080849

Een andere ‘regel’ is om te zorgen voor groen in huis. In de vorm van een paar plantjes, een vaas bloemen op tafel of een enorme palm of vingerplant in een dito pot. Sla de woonbladen maar open en de vuistregels worden weer van stal gehaald. En eerlijk is eerlijk. Een ruimte die volgens deze vuistregels wordt ingericht oogt harmonieus en prettig. Maar waarom richten we onze huizen dan vaak toch anders in…?

P1110424

Misschien wel omdat een interieur niet alleen een kwestie van verstand is maar ook een van gevoel. Iedereen kent het dilemma van een mooie vaas die qua stijl niet in je interieur past. Of van de maat van je meubels die niet helemaal passen bij de maat van de ruimte. Of het gebrek aan groene vingers waardoor een plant meer een last dan een lust is…                 De oplossing schuilt in het vinden van de juiste compromissen. En die maak je veelal op gevoel. Ja, dit kastje past niet bij het geheel, maar je vindt hem nu eenmaal prachtig. Dit schilderij valt uit de toon, maar je hebt het gekregen van iemand die je zeer dierbaar is. Om nog maar te zwijgen van alle attributen waarmee je leeft; boeken, speelgoed, apparatuur enz.

P1110853

Want uiteindelijk is je interieur niet meer maar ook niet minder dan de ruimte waarin je leeft. Richt het met verstand in, werk het met gevoel af en LEEF er met heel veel plezier in.

Woon ze!