info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

Er gaat wel eens iets mis…

P1090327

P1090327

Je praat er niet graag over. De dingen die er mis gingen…Maar toch. Het is onmiskenbaar een grote teleurstelling als een experiment mislukt. Of als een uitgedacht idee niet werkt. Vooral ook omdat er vaak zoveel uren werk in zit…Bovenstaand vloerkleed was gemaakt van goed wasbare stoffen. En het was ook de bedoeling dat een wasbeurt mogelijk zou zijn.

Maar na een bezoek aan de wasmachine bleek de manier waarop ik het kleed had genaaid niet bestand tegen een eenvoudige wasbeurt. Dat deed pijn maar na een goede nachtrust bedacht ik een andere manier om zo`n kleed te vlechten. Want ik wil toch graag zo`n vloerkleed kunnen wassen.

P1110832

Bovenstaand kleed bestaat uit gepunnikt garen dat later omhaakt wordt. Blauw- en bruintinten combineren geweldig. Ik houd er van. Maar toen ik de laatste rand (licht beige met licht bruin) toevoegde, voelde ik een licht onbehagen in mijn onderbuik. Die wuifde ik weg onder het mom van; ‘het is nog te vroeg voor een goed oordeel’. Wat heb ik daar een spijt van gehad. De rand werd breder en mijn onbehagen groter. Het kleed dat ik eerst mooi vond was ronduit lelijk geworden. De enige remedie was: uithalen. En het besef aannemen dat ik eerder naar mijn onderbuik moet luisteren.

P1080053

Mijn eerste experiment om met zelf gepunnikt draad te breien was ook geen succes. Niet omdat de gebreide textuur tegen viel. Maar meer omdat ik meteen breed wilde uitpakken en er een patchwork van wilde maken. En de boordsteek rand werkte ook niet. Een troost had ik. Gepunnikt garen gebreid zag er mooi uit. Alleen nog even een goed verwerking uitvinden.

P1120635

Mijn laatste experiment. Drie kleuren blauw, een vierkant lampframpje en het doel er ook een vierkant gehaakt lampje van te maken…Ik ben er niet tevreden mee. Het kleurschema werkt niet. Het vierkant is niet vierkant genoeg en mijn onderbuik…Pfff. Even een paar nachtjes slapen en dan gaat hij voor de bijl. Wel nog even goed kijken wat er nu precies is mis gegaan.