info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

Een nieuw ambacht; ambacht 2.0

P1100186

P1100186

Er is een tijd geweest dat iedereen met zijn handen werkte. En vele zullen blij zijn dat die tijd al lang achter ons ligt. Gewoon omdat het werken met de handen niet hun ‘cup of tea’ is. Sommigen worden blij van werken met en aan mensen. Weer anderen vinden het een uitdaging om leiding te geven en ga zo maar door. Wie waardoor geboeid wordt is me een raadsel maar dat doet ook niet ter zaken. Het is alleen maar fijn als mensen kunnen doen waar ze goed in zijn en wat hen boeit.

P1100207

Op dit moment zijn vele organisaties zoekende. Hoe produceren we milieubewust? Hoe houden we onze risico`s laag? Wel of geen personeel? Wat gaat de consument doen? Hoe brengen we onze goederen onder de aandacht? ….                                Als liefhebber van het zuivere handenarbeid word je hier wel eens kriegel van. Dan wil je niet adverteren of boekhouden. Je wilt aanpakken en die nieuwe methode uitproberen.

P1100251

Toch zul je, tegen de klippen op, je eigen weg moeten vinden in deze doolhof. Hoe ver ga je mee in trend X? Hoe los je probleem Y op? Alleen maar bezig zijn met je eindproduct is er niet meer bij. Maar een bruikbare werkwijze vinden voor jezelf in deze tijd is de nieuwe uitdaging. Ambacht 2.0 of zo. P1100287

Voor mij houd dit in om vooral met de opdrachtgever te communiceren. Wat wil hij, welk materiaal wenst hij, welke uitstraling heeft hij voor ogen.

Daarna is het mijn doel om van het project een beleving te maken. De klant mag meekijken in de keuken. Met als doel om tot een win/win situatie te komen. De klant het ideale, unieke product en ik…een te vrede klant die blij is met wat ik heb gemaakt.