info@moniqueslichtentextiel.nl +31639032362

3 technieken voor lampen met textielgaren.

P1100320

P1100320

Het maken van lampenkappen van frames met textielgaren kun je grofweg verdelen in 3 technieken. Namelijk wikkelen, spannen en weven. Deze 3 technieken zijn natuurlijk ook mooi te combineren. En elke techniek heeft z`n eigen specifieke kenmerken. De eerste foto laat het wikkelen zien.

P1100326

Deze techniek is bij uitstek geschikt om een lamp een industriƫle of stoere uitstraling te geven. Het silhouet van de lamp is heel open waardoor de lamp niet te veel hoeft op te vallen. Kies je voor een heel ander garen en frame dan kan een gewikkelde lamp juist lief en romantisch zijn.

P1120210

Het weven maakt korte metten met de open structuur. De lamp wordt dicht wat als voordeel heeft dat je niet verblindt word. Hij kan dus veilig worden opgehangen of neergezet op plekken die in het blikveld vallen. Hij is meteen ook veel meer een blikvanger. Het uitkiezen van het juiste garen is dan ook een punt van aandacht.P1080668

Het loont sowieso de moeite om stil te staan bij welk garen je wilt gebruiken. Wil je een neutrale lamp, dan ga je voor veilige tinten zoals wit, grijs, beige en soms zelfs zwart. Wil je een bontere lamp, let dan wel op dat de tinten van het garen terug komen in het geheel van je interieur.

P1070545

Als vuistregel houden stylisten 3 tinten aan in een harmonisch interieur. Een hoofdkleur, een donkere/lichtere variant en een accentkleur. Met deze laatste kleur kun je lekker variƫren of voor een knaleffect zorgen. Het consequent aanhouden van deze vuistregel kan soms net het verschil maken tussen wow en wel aardig.

P1110700

Als laatste techniek komt spannen om de hoek kijken. Met recht de spannendste van de drie. Ook hier weer dichte lampen maar door de vele manieren waarop je het spannen kunt toepassen zijn er vele variaties mogelijk. Van ingewikkeld zoals bovenstaande foto tot eenvoudig zoals onderstaande foto laat zien.

P1120205

Het lijnenspel van het garen laat designs mooi uitkomen. De techniek is vrij eenvoudig en het effect is zeer geschikt om eyecatchers te maken. En nu nog een gecombineerde kap.

P1120010

Deze jongen is gewikkeld en bescheiden geweven. Technisch gezien is gewoon heel veel mogelijk.